Италия

Италия е държава в Европа, разположена на юг от Алпите, на Апенинския полуостров. Италия включва двата най-големи острова в Средиземно море, Сицилия и Сардиния, и много по-малки в Тиранско и Адриатическо море. Граничи с Франция, Швейцария, Австрия и Словения. Поради богатата си история и известните забележителности има интерес от много българи за екскурзия в Италия

тур из Италия

Италия – тур изкуство и култура

Италия е парламентарна република, като президентът е държавен глава на страната. Той се избира посредством тайно гласуване от страна на парламента и на представители на областите. Законодателният орган в Италия представлява двукамерен парламент, а изпълнителният орган носи името Съвет на министрите и се назначава от президента.

Италия е разделена на 20 региона, 5 от които със специален автономен статут. Интересен факт е, че Рим е столица от 1870 година. Преди него тази функция са изпълнявали Торино и Флоренция.

Освен, че територията на Италия има формата на ботуш, друг интересен факт свързан с географията й е, че в южните части на страната има действащите вулкани. Това са Везувий - 1 277 м, Етна - 3 323 м (на о-в Сицилия), Вулкано - 500 м (на о-в Вулкано) и Струмболи - 924 м (на о-в Стромболи).

Историята на страната датира още от 1-ви век пр.н.е. Тогава зародилата се Римска империя е една от най-могъщите цивилизации съществували някога.

Невероятни оферти за хотели в Рим, за Нова Година 2012. Посетете Италия и се влюбете в тази уникална страна. Отдайте се на заслужена почивка сега!

The professional company cyprus-villa-retreats provides all the information on luxury villas in cyprus.